Здравейте, любители на азиатската кухня!
Искате ли да опитате нещо наистина специално? Тази седмица ви предлагаме една класическа японска наслада – Агедаши тофу.
🧊
Перфектно хрупкаво отвън и копринено меко отвътре, това тофу е истинско удоволствие за сетивата. Представете си: нежни кубчета тофу, леко панирани и пържени до златисто, гарнирани със сусам и катсубуши.
🥗
Това ястие е идеално за уютна вечеря или като елегантно предястие за специални гости. Агедаши тофу е не само вкусно, но и бързо и лесно за приготвяне, което го прави чудесен избор за заети кулинари. Перфектно за вегетарианци и любители на азиатската кухня.
🌱
Ето нашата рецепта за 4 порции:
😋
Нужни продукти:
🥢Тофу: 250 гр.
🥢Брашно: 20 гр.
🥢Яйце: 1 бр.
🥢Джинджифил корен: 15 гр.
🥢Панко: 100 гр.
🥢Олио: 350 мл.
🥢Соев сос: 50 мл.
🥢Сусамово олио: 5 мл.
🥢Катсубуши: 1 гр.
🥢Зелен лук: 15 гр.
🥢Сусам: 2 гр.
🥢Мирин: 10 мл
🥗
Начин на приготвяне:
Тофуто се подсушава добре с кухненска хартия и се реже на кубчета. Маринова се със соев сос, настърган джинджифил, мирин и сусамово олио за около 2 часа. Панира се в брашно, яйце и панко и се пържи в маслена баня до златисто. Маринатата се прецежда и се използва за сервиране на вече готовото тофу. Добавят се катсубуши листа, зелен лук нарязан на ситно и сусам.