Хрупкаво японско изкушение: Агедаши Тофу!

Здравейте, любители на азиатската кухня!
Искате ли да опитате нещо наистина специално? Тази седмица ви предлагаме една класическа японска наслада – Агедаши тофу.
🧊
Перфектно хрупкаво отвън и копринено меко отвътре, това тофу е истинско удоволствие за сетивата. Представете си: нежни кубчета тофу, леко панирани и пържени до златисто, гарнирани със сусам и катсубуши.

🥗

Това ястие е идеално за уютна вечеря или като елегантно предястие за специални гости. Агедаши тофу е не само вкусно, но и бързо и лесно за приготвяне, което го прави чудесен избор за заети кулинари. Перфектно за вегетарианци и любители на азиатската кухня.

🌱

Ето нашата рецепта за 4 порции:

😋

Нужни продукти:

🥢Тофу: 250 гр.

🥢Брашно: 20 гр.

🥢Яйце: 1 бр.

🥢Джинджифил корен: 15 гр.

🥢Панко: 100 гр.

🥢Олио: 350 мл.

🥢Соев сос: 50 мл.

🥢Сусамово олио: 5 мл.

🥢Катсубуши: 1 гр.

🥢Зелен лук: 15 гр.

🥢Сусам: 2 гр.

🥢Мирин: 10 мл

🥗

Начин на приготвяне:

Тофуто се подсушава добре с кухненска хартия и се реже на кубчета. Маринова се със соев сос, настърган джинджифил, мирин и сусамово олио за около 2 часа. Панира се в брашно, яйце и панко и се пържи в маслена баня до златисто. Маринатата се прецежда и се използва за сервиране на вече готовото тофу. Добавят се катсубуши листа, зелен лук нарязан на ситно и сусам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сайт използва бисквитки. Разглеждайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна.