Пътешествие на Вкусовете: Лаврак в Азиатски Стил!

Здравейте, любители на азиатската кухня!
Днес Ви предлагаме еклектична смес на Средиземноморска и Азиатска кухни: Запечен Лаврак със Саке. Сакето придава фин, леко сладък и плодов аромат на рибата, докато мисо пастата добавя дълбочина и богат умами вкус, който е характерен за японската кухня. Соевият сос балансира сладостта и придава апетитен солен нюанс.

🐟 🍜
Не е нужно да сте шеф-готвач, за да приготвите тази изискана азиатска наслада. Рецептата е изключително лесна за изпълнение в домашни условия, като не изисква сложни техники или дълго време за подготовка. Само няколко качествени съставки са достатъчни, за да създадете здравословно и вкусно азиатско изкушение със средиземноморски вкус.

🍶

Ето нашата рецепта за 4 порции:

😋

Нужни продукти:

🥢 Лаврак филе: 1 кг.

🥢 Саке: 30 мл.

🥢 Мисо паста: 30 гр.

🥢 Кафява захар: 40 гр.

🥢 Соев сос: 15 мл.

🥢 Зелен лук: 35 гр.

🥢 Сусам: 5 гр.

🐟

Начин на приготвяне:

Смесваме и разбъркваме сакето, мисо пастата, кафявата захар и соевият сос до хомогенна смес. Мариноваме филетирания лаврак за около час в тази марината. На хартия за печене слагаме маринования лаврак в предварително загрята фурна на 180 градуса и печем за около 20-25 мин. Поднасяме със ситно нарязан зелен лук и сусам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сайт използва бисквитки. Разглеждайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна.