Здравейте, любители на азиатската кухня!
Днес Ви предлагаме еклектична смес на Средиземноморска и Азиатска кухни: Запечен Лаврак със Саке. Сакето придава фин, леко сладък и плодов аромат на рибата, докато мисо пастата добавя дълбочина и богат умами вкус, който е характерен за японската кухня. Соевият сос балансира сладостта и придава апетитен солен нюанс.
🐟 🍜
Не е нужно да сте шеф-готвач, за да приготвите тази изискана азиатска наслада. Рецептата е изключително лесна за изпълнение в домашни условия, като не изисква сложни техники или дълго време за подготовка. Само няколко качествени съставки са достатъчни, за да създадете здравословно и вкусно азиатско изкушение със средиземноморски вкус.
🍶
Ето нашата рецепта за 4 порции:
😋
Нужни продукти:
🥢 Лаврак филе: 1 кг.
🥢 Саке: 30 мл.
🥢 Мисо паста: 30 гр.
🥢 Кафява захар: 40 гр.
🥢 Соев сос: 15 мл.
🥢 Зелен лук: 35 гр.
🥢 Сусам: 5 гр.
🐟
Начин на приготвяне:
Смесваме и разбъркваме сакето, мисо пастата, кафявата захар и соевият сос до хомогенна смес. Мариноваме филетирания лаврак за около час в тази марината. На хартия за печене слагаме маринования лаврак в предварително загрята фурна на 180 градуса и печем за около 20-25 мин. Поднасяме със ситно нарязан зелен лук и сусам.