Азиатски кнедли в мисо бульон!

Здравейте, любители на азиатската кухня!
🥟
Потопете се в уюта на домашно приготвената азиатска кухня с тази неустоима комбинация – пелмени в стил дъмплингс, сервирани в ароматна мисо супа. Това е перфектното ястие за необичано хладните за април дни, когато все още търсим топлина и нещо наистина вкусно.

🍜
Нашата рецепта съчетава нежни азиатски кнедли с пилешко месо и класически мисо бульон. Само с няколко съставки можете да създадете ястие, което изглежда и има вкус като от ресторант – но е направено у дома. Ако обичате гьоза, рамен или азиатски нудли –  тази рецепта е точно за Вас.

Ето нашата рецепта за 4 порции:

😋

Нужни продукти:

🥢Кнедли с пилешко: 160 гр.

🥢Соев сос: 15 мл.

🥢Джинджифил: 20 гр.

🥢Сусамово олио: 5 мл.

🥢Спанак: 30 гр.

🥢Зелен лук: 15 гр.

🥢Моркови: 40 гр.

🥢Мисо паста: 40 гр.

🥢Вода филтрирана: 1 л.

🥢Сусам: 5 гр.

🥟

Начин на приготвяне:

Настъргваме джинджифила. Режем зеленият лук и морковите на ситно. В малко мазнина задушаваме леко морковите и добавяме вода. Размиваме мисо пастата, джинджифила и соевия сос и заформяме бульона. След като заври, добавяме кнедлите и готвим до момента, в който не изплуват на повърхността, което означава, че са готови. Прибавяме накрая зеленият лук и листата спанак. Сервираме в купа с като поръсваме със сусам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сайт използва бисквитки. Разглеждайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна.