Оризов кокосов пудинг с манго: Сладко изкушение от Азия!

🫕

Рецептата е лесна за приготвяне и включва основни съставки като кокосово мляко, жасминов ориз, кафява захар и консервирано манго. Кокосовият аромат се допълва перфектно от сладостта на ориза и сочността на мангото, което прави този десерт идеален за финал на всяко хранене.

Ето нашата рецепта за 4 порции:

😋

Нужни продукти:

🥢Кокосово мляко: 1 л.

🥢Жасминов ориз: 300 гр.

🥢Вода: 200 мл.

🥢Ванилова есенция: 1 гр.

🥢Кафява захар: 220 гр.

🥢Индийско орехче на прах: 5 гр.

🥢Канела пръчка: 10 гр.

🥢Кокосови стърготини: 20 гр.

🥢Манго консерва: 200 гр.

🥢Филиран бадем: 30 гр.

🫕

Начин на приготвяне:

Измиваме добре ориза със студена вода и го накисваме за 20 мин. Слагаме ориза в касерола с кокосовото мляко и добавяме ванилова есенция, кафява захар, индийско орехче и канела. Готвим ориза до готовност. Кокосовото мляко трябва да се е абсорбирано от ориза и да се е получила гъста каша. Разсипваме пудинга в подходящ съд за сервиране. Филираният бадем и кокосовите стърготини се запичат леко на тиган или фурна до златисто. Отцеждаме мангото и поднасяме към пудинга. Поръсваме с филиран бадем и кокосови стърготини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сайт използва бисквитки. Разглеждайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна.