🫕
Рецептата е лесна за приготвяне и включва основни съставки като кокосово мляко, жасминов ориз, кафява захар и консервирано манго. Кокосовият аромат се допълва перфектно от сладостта на ориза и сочността на мангото, което прави този десерт идеален за финал на всяко хранене.
Ето нашата рецепта за 4 порции:
😋
Нужни продукти:
🥢Кокосово мляко: 1 л.
🥢Жасминов ориз: 300 гр.
🥢Вода: 200 мл.
🥢Ванилова есенция: 1 гр.
🥢Кафява захар: 220 гр.
🥢Индийско орехче на прах: 5 гр.
🥢Канела пръчка: 10 гр.
🥢Кокосови стърготини: 20 гр.
🥢Манго консерва: 200 гр.
🥢Филиран бадем: 30 гр.
🫕
Начин на приготвяне:
Измиваме добре ориза със студена вода и го накисваме за 20 мин. Слагаме ориза в касерола с кокосовото мляко и добавяме ванилова есенция, кафява захар, индийско орехче и канела. Готвим ориза до готовност. Кокосовото мляко трябва да се е абсорбирано от ориза и да се е получила гъста каша. Разсипваме пудинга в подходящ съд за сервиране. Филираният бадем и кокосовите стърготини се запичат леко на тиган или фурна до златисто. Отцеждаме мангото и поднасяме към пудинга. Поръсваме с филиран бадем и кокосови стърготини.