Открийте вкуса на Корея: Мариновани яйца – перфектната закуска за всеки ден!

Здравейте, любители на вкусната храна! Днес ще ви разкрием една лесна за приготвяне рецепта – корейски мариновани яйца. Те са идеални за бърза закуска, добавка към обяда или просто за вкусно хапване между храненията.
🫕
Корейските мариновани яйца са истинско кулинарно изкушение. Те са лесни за приготвяне, а вкусът им е наситен и запомнящ се. Комбинацията от соев сос, чесън, лук и леко пикантни подправки създава хармония от вкусове, която ще ви накара да се влюбите в тях от първата хапка..
😋
Богати на протеини и с ниско съдържание на калории, приготвянето им не изисква специални умения или много време. Корейските мариновани яйца можете да добавите към салати, ориз, рамен или просто да ги хапвате самостоятелно.
Ето нашата рецепта:
😋
Нужни продукти:
🥢 Яйца: 6 бр.
🥢 Сол: 10 гр.
🥢 Оцет: 10 мл.
🥢 Соев сос: 100 мл.
🥢 Сусам: 10 гр.
🥢 Сусамово олио: 15 гр.
🥢 Люта червена чушка: 10 гр.
🥢 Зелен лук: 15 гр.
🥢 Мед: 40 гр.
🥢 Ориз за суши: 100 гр.
🥢 Кизами нори: 2 гр.
🥢 Сушено уакаме: 5гр.
🫕
Начин на приготвяне:
Сваряваме яйцата за 10 мин. във вряща вода със сол и оцет. Правим маринатата като смесваме соев сос, сусам, сусамово олио, люта червена чушка, зелен лук и мед. Яйцата се белят и се слагат в маринатата още докато са леко топли за минимум 2-3 часа. Предварително готвим суши ориза и го използваме за канапе. Сушеното уакаме се хидратира във вода за около 10 мин. Поднасяме в купичка топка ориз, уакаме, разрязани яйца и кизами нори.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сайт използва бисквитки. Разглеждайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна.