Здравейте, любители на азиатската кухня!
😋
Имаме неустоимо предложение за теб! Представяме ти рецепта, която ще накара небцето ти да празнува – Грилован стек от риба тон със сусам и понзу дресинг..
🍜
Тази изкусителна комбинация от крехък тон, ароматен сусам и свеж цитрусов дресинг е истинско гурме преживяване, вдъхновено от японската кухня. Лесна за приготвяне, но впечатляваща във вкус и визия – идеална както за вечеря у дома, така и за споделяне с гости.
🍽️
Не забравяйте да споделите вашите впечатления и снимки!
🐟 🍜
Ето нашата рецепта за 2 порции:
Нужни продукти:
🥢 Риба тон: 250 гр.
🥢 Соев сос: 10 мл.
🥢 Олио: 10 мл.
🥢 Авокадо: 100 гр.
🥢 Лайм: 1 бр.
🥢 Джинджифил корен: 25 гр.
🥢 Зелен лук: 15 гр.
🥢 Сусам бял: 10 гр.
🥢 Сусам черен: 10 гр.
🥢 Сол: 5 гр.
🐟 🍜
Начин на приготвяне:
Размразяваме и подсушаваме добре стекчетата риба тон. Овкусяваме със сол. В чинийка смесваме бял и черен сусам и панираме стековете, за да може да полепне сусама от всички страни. В леко загрят тиган добавяме малко мазнина и готвим стековете до мидиум. В купичка смесваме соевият сос, сокът и кората от лайм, настърган пресен джинджифил и зелен лук нарязан на ситно. Поднасяме стековете с понзу сос и нарязано авокадо.




