Здравейте, любители на азиатската кухня!
😋
Потопете се в света на азиатските кулинарни изкушения с тази елегантна и същевременно лесна за приготвяне рецепта! Сочно патешко филе с хрупкава кожичка, комбинирано със свежа салата от китайско зеле и сладко-кисели нотки на круша, създава истинска експлозия от вкусове. Лекият дресинг допълва перфектно богатия вкус на патешкото и хрупкавостта на зеленчуците.
🍜 🦆
Тази комбинация е идеална за специален повод или просто за да разнообразите вечерята си с нещо изискано и екзотично. Приготвянето е по-лесно, отколкото си представяте, а резултатът ще впечатли всеки ценител или просто ентусиаст на азиатската кухня. Не забравяйте да споделите вашите впечатления и снимки!
🦆
Ето нашата рецепта за 4 порции:
😋
Нужни продукти:
🥢 Патешко филе
🥢 Сос от сливи
🥢 Джинджифил корен настърган
🥢 Чесън
🥢 Сусамово олио
🥢 Сусам
🥢 Китайско зеле
🥢 Круши
🥢 Зелен лук
🥢 Майонеза
🥢 Соев сос
🥢 Оризов оцет
🦆
Начин на приготвяне:
Мариноваме патешкото филе в сос от сливи, настърган джинджифил, чесън, сусамово олио и соев сос. По кожата на патешкото правим леки ромбовидни прорези и слагаме в студен тиган с кожата надолу на предварително загрят котлон за около 4-5 мин. Обръщаме филето с кожата нагоре за още 4-5 мин в тигана, а след това в предварително загрята фурна на 180 градуса довършваме патешкото филе за 5-6 мин. Оставяме филето да „почине“ преди да го разрежем. За салатата нарязваме китайското зеле и го овкусяваме с оризов оцет. Добавяме крушите на резенчета и зеления лук. Прибавяме майонезата, за да се получи салата тип колсло. Поднасяме патешкото филе и свежата салата поръсени със сусам.







