Азиатско гурме у дома: Патешко филе с китайско зеле и круша!

Здравейте, любители на азиатската кухня!

😋
Потопете се в света на азиатските кулинарни изкушения с тази елегантна и същевременно лесна за приготвяне рецепта! Сочно патешко филе с хрупкава кожичка, комбинирано със свежа салата от китайско зеле и сладко-кисели нотки на круша, създава истинска експлозия от вкусове. Лекият дресинг допълва перфектно богатия вкус на патешкото и хрупкавостта на зеленчуците.

🍜 🦆
Тази комбинация е идеална за специален повод или просто за да разнообразите вечерята си с нещо изискано и екзотично. Приготвянето е по-лесно, отколкото си представяте, а резултатът ще впечатли всеки ценител или просто ентусиаст на азиатската кухня. Не забравяйте да споделите вашите впечатления и снимки!

🦆

Ето нашата рецепта за 4 порции:

😋

Нужни продукти:

🥢 Патешко филе

🥢 Сос от сливи

🥢 Джинджифил корен настърган

🥢 Чесън

🥢 Сусамово олио

🥢 Сусам

🥢 Китайско зеле

🥢 Круши

🥢 Зелен лук

🥢 Майонеза

🥢 Соев сос

🥢 Оризов оцет

🦆

Начин на приготвяне:

Мариноваме патешкото филе в сос от сливи, настърган джинджифил, чесън, сусамово олио и соев сос. По кожата на патешкото правим леки ромбовидни прорези и слагаме в студен тиган с кожата надолу на предварително загрят котлон за около 4-5 мин. Обръщаме филето с кожата нагоре за още 4-5 мин в тигана, а след това в предварително загрята фурна на 180 градуса довършваме патешкото филе за 5-6 мин. Оставяме филето да „почине“ преди да го разрежем. За салатата нарязваме китайското зеле и го овкусяваме с оризов оцет. Добавяме крушите на резенчета и зеления лук. Прибавяме майонезата, за да се получи салата тип колсло. Поднасяме патешкото филе и свежата салата поръсени със сусам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сайт използва бисквитки. Разглеждайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна.