Здравейте, любители на азиатската кухня!
Открийте съблазнителните вкусове на Азия с тази изискана рецепта за грилована сьомга с ароматен жасминов ориз, приготвени в нежни бананови листа. Този традиционен метод на готвене не само придава на ястието неповторим, леко опушен аромат, но и запазва сочността и деликатната текстура на сьомгата. Банановите листа, при затопляне, освобождават фини есенции, които обогатяват както вкуса, така и аромата на рибата и ориза.
🍜
Приготвянето на тази азиатска наслада е по-лесно, отколкото може да си представите. Комбинацията от богатата на омега-3 мастни киселини сьомга и лекия, ароматен ориз жасмин, е не само вкусна, но и здравословна. Сервирайте това ястие, за да впечатлите своите близки и да се насладите на автентични азиатски вкусове в уюта на собствения си дом. Потопете се в кулинарното богатство на Далечния Изток!
🐟
Ето нашата рецепта за 4 порции:
😋
Нужни продукти:
🥢 Сьомга
🥢 Сладък-чили сос
🥢 Соев сос
🥢 Джинджифил корен
🥢 Бананови листа
🥢 Жасминов ориз
🥢 Зелен лук
🥢 Сол
🥢 Рибен сос
🐟
Начин на приготвяне:
Приготвяме марината със соевият сос, сладък-чили сос, настърган корен от джинджифил, бялата част на зеленият лук и рибен сос. Мариноваме филетата сьомга за около 1 час. В банановите листа слагаме филето от сьомга с 1 супена лъжица от маринатата и завиваме на плик. Рибата се пече за около 25-30 мин според дебелината на филето. Жасминовият ориз се вари в добре подсолена вода до готовност. Поднася се като банановият лист се реже с ножичка внимателно и се отваря. Добавя се топка жасминов ориз и ситно нарязан зелен лук.






